Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówkowo-rumowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 5-6 łyzek
cukier 5-6 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masło 1 kostka
masa krówkowa w puszcze 1
śliwki suszone 25 dkg
rum
herbatniki 2-3 paczki
polewa czekoladowa
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówkowo-rumowe

Śliwki zalac rumem dzien wczesniej.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Utrzeć masło. Dodać masę krówkową i suszone sliwki zalane dzien wczesniej rumem.
Zrobic polewę.
Układ ciasta: biszkopt+masa+herbatniki+polewa+kokos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak