Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowe ciasto z owocami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

7 jajek 7
7 łyzek cukru
7-8 łyżek maki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
dżem wiśniowy
0,2 dag jagód
pół szklanki wody
łyżeczka żelatyny
szklanka cukru pudru
galaretka różowa 1 szt.
winogrona białe 0,2 dag (drobne)
śmietana 30% 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowe ciasto z owocami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Zimny posmarować dżemem. Przygotowac galaretkę. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wody. Śmietanę miksować na wysokich obrotach z cukrem pudrem aż będzie gęsta. Następnie dolac zimną żelatynę. Jeszcze chwilę miksowac. Masę rozłożyć na dżem. Owoce obraca i umyc, rozłożyć na masę. Zalac tężejącą galaretka. Wstawic do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak