Tęczowe ciasto z owocami

Tęczowe ciasto z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 7 jajek

    7
  • 7 łyzek cukru

  • 7-8 łyżek maki

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • dżem wiśniowy

  • 0,2 dag jagód

  • pół szklanki wody

  • łyżeczka żelatyny

  • szklanka cukru pudru

  • galaretka różowa

    1 szt.
  • winogrona białe

    0,2 dag (drobne)
  • śmietana 30%

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Zimny posmarować dżemem. Przygotowac galaretkę. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wody. Śmietanę miksować na wysokich obrotach z cukrem pudrem aż będzie gęsta. Następnie dolac zimną żelatynę. Jeszcze chwilę miksowac. Masę rozłożyć na dżem. Owoce obraca i umyc, rozłożyć na masę. Zalac tężejącą galaretka. Wstawic do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat