Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone mięso z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
ząbek czosnku 1
mielonego mięsa 250 gram
słodkiej papryki 1 łyżka
papryka 1
pieczarek 100 gram
zielonego groszku 150 gram
soli ziołowej 1 łyzeczka
pieprz
bulion mięsny 1/8 litra
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone mięso z warzywami

Obraną cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na rozgrzanym ogniu. W trakcie smażenia rozdzielać je dwoma widelcami na mniejsze części. Wraz z mięsem podsmażyć cebulę. Dodać czosnek, słodką paprykę, wszystko zalać bulionem i 20 minut dusić pod przykryciem. Paprykę pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona, miąższ opłukać i pokroić w plasterki. Groszek przepłukać zimną wodą, tak aby szybciej się rozmroził. Paprykę wraz z grzybami dodać do mięsa, wymieszać, doprawić do smaku. Potrawę posypać zielonym groszkiem i dogotować pod przykryciem. Posypać natką pietruszki i podać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak