Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w syropie cukrowo-cytrynowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kilogram
cukier 1 kg
sok z cytryny 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w syropie cukrowo-cytrynowym

Litr wody gotujemy dodajemy sok z cytryny gotujmy umyte wiśnie wkładamy do wyparzonych słoików, zlewamy syropem. Szczelnie zakręcamy, odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce , mmożna je jeść lub wykozystac do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak