Wiśnie w syropie cukrowo-cytrynowym

Wiśnie w syropie cukrowo-cytrynowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    1 kilogram
  • cukier

    1 kg
  • sok z cytryny

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Litr wody gotujemy dodajemy sok z cytryny gotujmy umyte wiśnie wkładamy do wyparzonych słoików, zlewamy syropem. Szczelnie zakręcamy, odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce , mmożna je jeść lub wykozystac do dekoracji.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat