Ryż na sypko

Ryż na sypko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 szkl
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • ryż

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż opłukać w zimnej wodzie 2 razy.Zagotować wodę dodać kostkę rosołową i pod przykryciem na lekkim ogniu gotować do całkowitego wchłonięcia wody od czasu do czasu mieszając.Podawać do drugiego dania .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

12.08.2013 09:56
przydatny przepis

Krystyna32

05.05.2012 15:30
też tak robię

oliwkowa

15.04.2011 23:19
No swietnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat