Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz szpinakowy do kruchych babeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży 1 kg
masło 40 dkg
ser żółty 200 g
jajko 1 szt
śmietana łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz szpinakowy do kruchych babeczek

Szpinak ugotowac i dobrze posiekac.. Pozpuszczone i lekko przestudzone masło wymieszac z jajkiem, śmietaną, solą i pieprzem. Wszystko wymieszac ze szpinakiem. Wkładac do foremek z cistem, posypac serem i zapiekac około 25 minut w temp.130 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 05.12.2011 20:05
pomysł świetny tylko niepokoi mnie ilość tego masła,,,
ziutula
ziutula 09.11.2011 19:19
szpinak do farszu jest rewelacja smakowa dla nie...
Allice 14.06.2010 09:04
Fajny ten farsz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak