Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowka kapusty włoskiej 1
ocet 1 łyżka
woda
mięso (u mnie rosołowe) 0,5 kg
ryż 1 szklanka
kasza 0,5 szklanki
przecier pomidorowy 200g
kostki rosołowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę zaparzyć we wrzącej wodzie z octem. Mięso zmielić i przyprawić jak kto lubi. Ryż ugotować z kaszą. Z kapusty oddzielać pojedyncze liście tak, aby się nie rozpadły (jeśli głąby są twarde można je ostrożnie roztłuc). Mięso wymieszać z ryżem i kaszą. Rozkładać równomiernie na liście farsz i zawijać. Ułożyć gołąbki z garnku, zalać ok. 2-3 szklankami wody z rozpuszczonym bulionem i przecierem pomidorowym. Piec w piekarniku ok. 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 12.01.2011 20:47
uwielbiam gołąbki
Henryka2 03.12.2010 20:51
Klasyka ale pyszna!
Agnieszka170
Agnieszka170 03.09.2010 12:44
uwielbiam to cudo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak