Ciasto bananowe na zimno

Ciasto bananowe na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka cytrynowa

    2 szt
  • galaretka pomarańczowa

    1 szt
  • masło roślinne

    250 g
  • cukier puder

    125 g
  • żółtka jaj

    2 szt
  • biszkopty okrągłe

    10 szt
  • banan

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany rozdrabniamy łyżką na miazgę,
1 banan kroimy w plastry. galaretki rozrobić z połowy wody niż zalecane na opakowaniu. Masło, cukier i żółtka wymieszać na jednolitą masę. Przestudzoną żółtą galaretkę wymieszać z masą i bananami, wylać na blaszkę i położyć biszkopty- pozostawić do stężenia.
Następnie poukładać pokrojone w plastrach banany na te biszkopty i zalać pomarańczową galaretką pozostawić do stężenia .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

20.04.2013 08:22
Robię podobny deser ale z naturalnym masłem - myślę, że nawet najlepsze roślinne nie zastąpi smaku prawdziwego :)

rosik93

30.03.2012 23:29
mniam

Magdalena80

28.07.2011 23:46
pyszne

Magdalena80

28.07.2011 23:46
pyszne

krzysztof40

14.01.2011 20:11
to jest super

nero

14.01.2011 20:03
banany ach banany lubię to

Krzysztof42

17.10.2010 15:09
na zimno też może być

Emilia22

14.09.2010 16:03
fajny przepis

iknkirke

03.06.2010 19:57
Muszę wypróbować

Marta99

01.05.2010 15:15
druga galaretka jakakolwiek koniecznie musi być cytrynowa. czyżby pokrewna dusza czy tylko zbieg nazwisk??

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat