Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sliwki w spirytusie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
spirytus 1 litr
woda 1 kilogram
cukier 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Sliwki w spirytusie

Sliwki drylujemy, wodę gotujemy, dodajemy cukier powstałym syropem zalewamy śliwki następnie dodajemy spirytus całość mięszamy, szczelnie zamykamy odstawiamy na 2 miesiące , filtrujemy, rozlewamy do butelek odstawiamy jeszczena 2 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak