Ananasowe piekiełko

Ananasowe piekiełko

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas świeży

    1 sztuka
  • spirytus

    1 litr
  • białe wino

    1 litry
  • cukier

    1 kilogram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ananasa obieray, kroimy w plastry zasypujemy cukrem i zalewamy winem oraz połową spirytusu. Odstawiamy na 2 tygodnie codziennie mieszając. Po tym czasie filtrujemy, mięszamy z pozostałym spirytusem, odstawiamy na pół roku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat