Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z makiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1 szklanka
oliwa 4 łyżki
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia łyżka
masa
maku 1,5 szkl
jajko 3
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 3/4 szkl
margaryna 25 dkg
zapach migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z makiem.

białka ubić z cukrem na sztywną pianą,dodać żółtka,mąkę,oliwę,proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.wlać do tortownicy i piec ok.30 min.mak zalać wrzącą wodą.po 20 min.zagotować i odstawić do wystygnięcia.następnie odlać,dwa razy zmielić w maszynce i połączyć z jajami,mąka oraz zapachem.zagotować margarynę i,nie zdejmując z ognia,stopniowo dodawać mak.gęstniejąca gotową masę przełożyć na przekrojone ciasto.przykryć polać polewą kakaową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 23.07.2012 17:23
pycha
ElizaT 23.11.2010 22:47
OK, TYLKO CZEMU PROSZEK DO PIECZENIA DODAJESZ DO MASY W SKŁADNIKACH ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak