powidła śliwkowe

powidła śliwkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Śliwki 10 kg

  • Cukier 1 kg

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, powyjmować pestki i zemleć maszynką do mięsa. Masę owocową włożyć do garnka i prażyć, ciągle mieszając; gdy zacznie gęstnieć- dodać cukru. Gotować dalej, aż powidła zupełnie zgęstnieją, po czym wkładać do słoików.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat