syrop z dzikiej róży

syrop z dzikiej róży

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 litr
  • cukier

    12 kg
  • sok z cytryny

    do smaku
  • dzika róża

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

owoce umyć, zemleć. wodę zagotować z cukrem, przyprawić, połączyć z przecierem i podgrzewać do temp. 80 stopni, pozostawić na 3-4 godziny. w tym czasie jeszcze raz podgrzać do temp. 80 stopni. następnie zagotować, przecedzić przez gazę, przelać do butelek, zakorkować. korek zalać lakiem lub stearyną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sabdzet

26.10.2010 15:52
idealny do herbaty;)

alaaa

28.09.2010 20:21
super i smaczne

Kate131

09.09.2010 12:45
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat