sok z jeżyn

sok z jeżyn

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    2 kg
  • cukier

    15 dag
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jeżyny przebrać, opłukać, przetrzeć przez sito (lub w sokowirówce), połączyć z wrzącą wodą, przelać do butelek i pasteryzować w temp. 75 stopni przez 15-20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kopiko1983

10.05.2011 21:56
Pyszny leśny smak!!!

elżbieta20

11.09.2010 16:05
noo jerzyny sa pycha

Natalia/tubisiek

09.09.2010 09:53
uwielbiam jeżyny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat