Krolewska szarlotka

Krolewska szarlotka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • mąka

    120 g
  • cukier

    120 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jabłka

    1 kg
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • margaryna

    1 szt
  • mleko w proszku

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka, mąke i proszek do pieczenia i przełozyć do formy. Piec ok 30 min w 180st. Jabłka obrać i zetrzec na tarce. Podsmażyć je z cukrem (1/2 szkl) i galaretką. Przełozyć na biszkopt. Margaryne utrzeć na puszystą masę stopniowo dodajac mleko w proszku. Przykryć masą jabłka. Można polac czekoladą. Odstawić do stężenia w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

24.05.2012 10:19
pycha

Sylwia29

18.05.2012 12:39
Pięknie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat