Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łowina w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
olej 3 łyżki
mąka 3 łyżki
sól
pieprz mielony i w ziarnach
Liść laurowy suszony Prymat
ząbek czosnku 4
marchewka
cebula
łodyga selera naciowego 2
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: łowina w jarzynach

Warzywa umyć, oczyścić, rozdrobnić, dodać pieprz, listek laurowy, czosnek roztary z solą i wino, wymieszać, włożyć na kilka godzin do tej marynaty cały kawałek miesa. Wyjąć mięso, oczyścić z warzyw, osuszyć, oprószyć mąką, obsmazyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodac marynatę, posolić, dusić pod przykryciem, często przewracać, by nie przywarło. Jeśli sos jest zbyt gesty, dodać wody. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć, pokroić w plastry polać sosem, obłożyć jarzynami. Podawać z kluskami, ryżem lub ziemniakami i sezonowa surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina56 23.09.2010 14:30
*WOłowina :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak