Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cebula 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
miód 80 ml
sos sojowy 2 łyżeczki
soku z cytryny 3 łyżki
białe wino 1/2 szklanki
cytrynowy pieprz do smaku
masło 4 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w winie

Cebule obieramy , kroimy w piorka. Szczypiorek siekamy.Sprawionego karpia umytego i osuszonego kroimy w dzwonka. Skrapiamy 2 lyzkami soku z cytryny , solimy i pieprzymy kazdy kawalek karpia.Rozgrzac olej na patelni i usmazyc rybe.Rybe wykladamy na talerz . Rozpuszczamy maslo , dodajemy pokrojona cebule i wlewamy wino oraz dodajemy miod , mieszamy razem i dusimy ok 5 minut.Dodajemy sos sojowy, szczypiorek i zagotowac .Przyprawic sola , pieprzem , 1 lyzka soku z cytryny, wymieszac. Karpia podajemy z ta duszona cebulka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.04.2013 13:32
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak