Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyczki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
filet z indyczki 60 dag
cebula 2
jaja 2
ser edamski 15 dag
oliwa 3-4 łyżki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
wino białe wytrawne 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyczki ze szpinakiem

Oberwać łodyżki szpinaku, zbanszować go przez 4 godziny w osolonej wrzacej wodzie i dokładnie osączyć, a następnie posiekać. Cebule obrać, drobno posiekać i lekko zezłocić w 1 łyżce stołowej oliwy w ciagu 5 minut. Jaja wybić i ubić jak na omlet. Ser zetrzeć na tarce. Szpinak, cebule, ser i ubite jaja dokładnie wymieszać w salaterce. Dodać sól, pieprz i nieco gałki muszkatołowej. Filet przekrajać w kierunku jego grubości ale nie do końca, osolić i opieprzyć. Mieszaniną przygotowaną w salaterce nafaszerować indyczkę i ewentualnie ją związać lub zaszyć, a następnie zrumienić w szybkowarze w 2 łyżkach oliwy. Podlać białym winem i przykryć. Od chwili, a wktórej zawór szybkowaru zacznie się obracać dusić jeszcze przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak