Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 40 dag
cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżki
papryka 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek konserwowy 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z papryką

Umyta cielecine kroimy w kostke, cebulke , papryke tez kroimy w kostke. Groszek odsaczamy . Na oliwie podsmazamy cielecine , dodajemy cebulke , papryke mieszamy. Podlewamy 1/3 szklanki wody i dusimy. Dodajemy przecisniety czosnek przez praske , zielony groszek i przecier pomidorowy.Doprawiamy sola i pieprzem , gotujemy ok 3-5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 20.01.2014 22:05
Smaczne mięsko
bursztynek 31.08.2011 22:41
misia53 dokładnie! smak zniewala, cena załamuje :(
misia53 28.08.2011 13:41
cielęcinka jest pyszna , szkoda tylko ,że tak droga....
Mariusz10 20.04.2011 00:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak