Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 szt.
masło 1 łyzka
musztarda 1 łyżka
wino białe wytrawne 100 ml
mąka 1 łyżeczka
sól, pieprz
bulion 125 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w sosie musztardowym

Przygotowujemy sos: Robimy zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzamy ją winem wymieszanym z musztardą, dodajemy wywar mięsny i przyprawy. Gotujemy kilka minut
na małym ogniu. Przypominam, że w przypadku zagęszczonych sosów lepiej żebyśmy
stali nad sosem i go mieszali niż robili nowy, gdy ten nam się przypali. Parówki podgrzewamy w gorącej wodzie lub na parze i podajemy zalane gorącym sosem.
Możemy też pokroić parówki w plasterki i podgrzać je bezpośrednio w
przygotowanym sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 03.09.2011 09:43
bardzo smaczne
cukiereczek 12.11.2010 11:12
Pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak