Parówki w sosie musztardowym

Parówki w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    8 szt.
  • masło

    1 łyzka
  • musztarda

    1 łyżka
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • mąka

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

  • bulion

    125 mięsny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy sos: Robimy zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzamy ją winem wymieszanym z musztardą, dodajemy wywar mięsny i przyprawy. Gotujemy kilka minut
na małym ogniu. Przypominam, że w przypadku zagęszczonych sosów lepiej żebyśmy
stali nad sosem i go mieszali niż robili nowy, gdy ten nam się przypali. Parówki podgrzewamy w gorącej wodzie lub na parze i podajemy zalane gorącym sosem.
Możemy też pokroić parówki w plasterki i podgrzać je bezpośrednio w
przygotowanym sosie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

barbara11561

03.09.2011 09:43
bardzo smaczne

cukiereczek

12.11.2010 11:12
Pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat