Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prówki po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 6 szt.
ciasto francuskie 1 opakowanie
pomidor 1 szt
cukier trzcinowy 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
ocet 2 łyżka
ketchup 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: prówki po francusku

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto
francuskie rozwiń i potnij na paski o szerokości około 1 cm. Każdą parówkę
pokrój na 4 części i owiń paskiem ciasta. Ułóż na blasze końcem ciasta na dół.
Wstaw do piekarnika i piecz okoto 20 minut, aż ciasto będzie złote. Keczup
wymieszaj z octem i cukrem, dodaj pokrojony w kostkę obrany pomidor i bazylię.
Przełóż parówki na talerz, dip podaj osobno
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 23.03.2013 21:47
robię czasami jak nie mam pomysłu na kolację
Pani Domu 14.10.2012 19:15
pyszności
kate.500 18.05.2012 08:00
fajne polaczenie
artur7 11.04.2011 09:24
smaczne
goofy9 28.09.2010 08:52
i racja ... miałam właśnie to pisać :)
polly66 28.09.2010 08:24
smaczne są tylko szkoda,że te zdjęcia nie zgodne ani z przepisem ani z regulaminem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak