Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z bitą smietana i ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 150 g
cukier 150 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżeczki
śmietanka 30 % 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
ananas 4 krążki
sok cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bitą smietana i ananasem

Białka ubić, dodac cukier i żółtka. wymieszać ze mąką, kakaem i proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt w 180st przez ok 30 min. Biszkopt ostudzić. Z pół litra wody, odrobiny spirytusu, cukru waniliowego i soku z cytryny przygotowac nasącz i skrpić przekrojony biszkopt. żelatynę rozpuscić w wodzie. Śmietanę ubić i dodać żelatynę. Tężejaca smietaną przełożyć tort i pokryć z wierzchu. Udekorować kawałkami ananasa. Schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak