Ciasto z bitą smietana i ananasem

Ciasto z bitą smietana i ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • mąka

    150 g
  • cukier

    150 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżeczki
  • śmietanka 30 %

    400 ml
  • żelatyna

    4 łyżeczki
  • ananas

    4 krążki
  • sok cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić, dodac cukier i żółtka. wymieszać ze mąką, kakaem i proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt w 180st przez ok 30 min. Biszkopt ostudzić. Z pół litra wody, odrobiny spirytusu, cukru waniliowego i soku z cytryny przygotowac nasącz i skrpić przekrojony biszkopt. żelatynę rozpuscić w wodzie. Śmietanę ubić i dodać żelatynę. Tężejaca smietaną przełożyć tort i pokryć z wierzchu. Udekorować kawałkami ananasa. Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat