Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: SKŁADNIKI
mąka 50 dag
woda do dolewania
jajko 1
Farsz: SKŁADNIKI
ziemniaki 1 kg
grzyby suszone 10 dag
cebula 1
masło 15 dag
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI

Ziemniaki gotujemy i ugniatamy na gładko (mielimy)
Wyrabiany ciasto z podanych składników.
Grzyby moczymy, odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę na gładko.
Cebulę szklimy na maśle, dodajemy grzyby i smażymy. Składniki farszu mieszamy i doprawiamy Kucharkiem solą i pieprzem
Farsz nakładamy na kółka z ciasta i formujemy pierogi.
Gotujemy w osolonej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 21.05.2011 15:36
ciekawy farsz
berys18 18.02.2011 10:38
z grzybami i ziemniakami nie robiłam, może byc ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak