szaszłyk w kurczaku

szaszłyk w kurczaku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 kg
  • małe cebulki

    6 szt
  • boczek

    10 dag
  • pieczarki marynowane

    6 szt
  • jaja

    2 szt
  • bułka tarta

    do panierki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka pokroić na porcje, doprawić i rozbić. Cebulki pokroić na połówki w poprzek. Boczek pokroić w kostkę. Na patyczek nadziewać połówke cebuli, boczek, pieczarkę, zakończyć drugą połówką cebuli. W rozbite piersi kurczaka zawinąć szaszłyk. Opanierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć. Po wystudzeniu przekroić szaszłyk wzdłuż patyczka na 2 połówki. Przed podanie mięso podgrzać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

05.01.2013 11:25
pychota te szaszłyki

aacaac

02.03.2012 11:00
super;)

Justa32

19.10.2011 19:19
fajne!!!

Rybciia

21.09.2011 12:28
super;)

malaczarna23

11.06.2011 08:26
świetny

tomek18

24.05.2011 16:19
super

Anna141

09.05.2011 10:38
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat