Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk w kurczaku

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
małe cebulki 6 szt
boczek 10 dag
pieczarki marynowane 6 szt
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk w kurczaku

Piersi kurczaka pokroić na porcje, doprawić i rozbić. Cebulki pokroić na połówki w poprzek. Boczek pokroić w kostkę. Na patyczek nadziewać połówke cebuli, boczek, pieczarkę, zakończyć drugą połówką cebuli. W rozbite piersi kurczaka zawinąć szaszłyk. Opanierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć. Po wystudzeniu przekroić szaszłyk wzdłuż patyczka na 2 połówki. Przed podanie mięso podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.01.2013 11:25
pychota te szaszłyki
aacaac 02.03.2012 11:00
super;)
Justa32 19.10.2011 19:19
fajne!!!
Rybciia 21.09.2011 12:28
super;)
malaczarna23 11.06.2011 08:26
świetny
tomek18 24.05.2011 16:19
super
Anna141
Anna141 09.05.2011 10:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak