Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
sól
cebula 25 dag
oliwa 5 łyżek
śmietana 4-5- łyzek
natka
masło
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Z grzybów odciąć nóżki i pokroić je. Cebule posiekac i z nóżkmai pieczarek dusić na 3 łyżkach oliwy. Wsypać natkę, dodać śmietanę oraz bułkę tartą i jeszcze chwilkę dusić. Farsz doprawić sola i pieprzem. Kapelusze pieczarek sparzyć wrzatkiem dokładnie oszuszyć i napełnic farszem. Ułożyc w natłuszczonym oliwa zaroodpornym naczyniu, skropic roztopionym masłem, posypac tartym serem. Zapiekac az ser sie stopi. Podawac gorace na lisciach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 07.01.2012 14:52
uwielbiam
Ewelina47 06.01.2012 10:24
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak