Szpinak polany jajkiem i serem

Szpinak polany jajkiem i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpiank

    1 kg liści
  • masło

    80 g
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek

  • bagietka

    8 kromek
  • parmezan starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak przebrać, liście dokładnie połukać i osączyć. Wrzucić do 3l gorącej wody, łyzką lekko zamieszać, a kiedy szpinak ściemniej - przełożyc na cedzak. Przepłukać zimna wodą i odcisnąć. W rondlu roztopić masło, dodać szpinak, wymieszać, posolić, dusić pod przykryciem. Rozbełtane jajka wymieszać z parmezanem i wlać na szpinak. Wymieszać, a kiedy mieszanka zacznie gęstnieć, zdjąć z ognia. Patelnię wysmarować oliwą z oliwek, podgrzac na niej z obu stron kromki francuskiej bułki, by były chrupiace. Przez cały czas smazenia patelnia powinna być dokładnie natłuszczona.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat