Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,2 kg
mąka
majeranek
masło 3 łyzki
płatki migdałowe 10 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w migdałach

Rybę oprószyć sola i maką. Włożyć do wysmarowanego masłem naczynia, posypać wiórkami masła. Piec w temp. 220 st. c. Po 20 min. skropić masłem, posypać majerankiem, obrócić. Płatki usmażyć na patelni bez tłuszczu, Rybe ułozyć na półmisku, posypać płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 10.07.2011 09:57
super karpik:) zrobie na święta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak