Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 6
olej do smażenia
mąka 3/4 szklanki
jajko 1
olej łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z cieście

Śledzie umyć, pokroić, przygotować ciasto, dodać tyle wody by miało konsystencje śmietany. Na głebokiej patlni rozgrzać olej, każdy kawałek śledzia maczać w cieście i smażyć z obu stron. Ułozyć na półmisku wyłozonym sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 10.02.2012 11:12
takich śledzi jeszcze nie jadłam ?
ewelinapac 02.09.2010 08:09
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak