Zupa migdałowa

Zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    25 dag
  • gorzkie migdały

    kilka
  • mleko

    1 litr
  • cynamon

  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać i utłuc, kilka zostawić do dekoracji. Mleko przegotować, odstawić na chwilkę i od razu połączyć z utłuczonymi migdałami dodać cukier i cynamon, przelać do filiżanek, do każdej wrzucić kilka migdałów. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat