Gołąbki z kaszą gryczaną

Gołąbki z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    40 dag
  • liście kapusty

    6
  • sól

  • pieprz

  • natka

    pół peczka
  • bulion

    300 ml
  • grzyby suszone

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć, ugotować. Pokroić, wymieszać z kasza i natka, przyprwaić. Farsz układać na liściach kapusty, zwijać gołabki. Włozyć do rondla, wlać bulion, gotować pod przykryciem koło 1 h.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat