Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z ciepłym sosie czekoladowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 łyzka
cukier 1 łyżka
cynamon szczypta
pistacje 1 łyzka
gruszki marynowane 0,7 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z ciepłym sosie czekoladowym

Gruszki odsączyć. 1/8 l soku z gruszek, sok z cytryny, cukier, cynamon gotować aż do uzyskania syropu. Gruszki posmarować wywarem i odstwic do schłodzenia. Śmietane, miód, cukier wanilinowy szybko zagotować. Dodać czekoladę połamaną na małe kawałki i mieszać do rozpuszczenia. Gruszki ułożyć na talerzykach, polać ciepłym sosem czekoladowym i posypać posiekanymi orzeszkami pistacjowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak