Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemianki na szybko z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 200 gram
upieczone mięso 200 gram
smalec 2 łyżki
jajko 4
sól
pieprz
pomidory
pietruszka
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemianki na szybko z patelni

Twardsze ziemniaki pokroić w plastry, miększe ziemniaki w kostkę. Obrana cebulę pokroic w kosteczkę, mieśo na cienkie paski. Ziemniaki smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Dodać pokrojona cebulę i mięso. Dalej smażyc przez 5 minut, często obracając. Posolic i posypac pieprzem. Ziemniaki z miśeme zalać jajkami roztrzepanymi w 4 łyżkach wody i tak długo trzymać na ogniu aż się jajka zetna. Posypać pietruszką i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak