Paryska zupa cebulowa

Paryska zupa cebulowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    500 gram
  • mało

    2 łyzki
  • oliwa z oliwek

    1 łyzka
  • sól

    1 łyżeczka
  • czosnek

    ząbek
  • tarty ementaler

    80 gram
  • bulion

    1 mięsny
  • chleb

    4 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrana cebulę pokroic w cienkie plasterki. Na małym ogniu rozgrzać masło i łyżke oliwy. Lekko posolona cebule podsmażyć na złoty kolor. Dodać bulion i gotować na małym ogniu. Kromki chleba podpiec w piekarniku, aby były chrupiące, po czym posmarować oliwą i rozgniecionym czosnkiem. Zupę doprawić i przelać do żaroodpornych misek. Do każdej miski wożyc kromkę chleba i posypać je tartym serem. Naczynia włożyć do nagrzanego piekarnika. Wyjąc, gdy ser się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

10.04.2012 08:22
chociaż przez zupę możemy poczuć się jak w Paryżu :) super

agata1722

30.09.2011 13:28
to mi smaczne się zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat