Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne mielone kotlety z ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 1
filet rybny 350 gram
słonina 100 gram
cebula 2
pietruszka pęczek
jajko 1
sól 1 łyżeczka
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne mielone kotlety z ryby

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, po 5 minutach odcisnąć. Rybę pokroić w pasy. Słonine pokroić w kostkę, obraną cebulę na ćwiartki, pietruszkę opłukać. Wszystkie składniki oraz rybę zemleć w maszynce do mięsa, przy czym odcisnąć bułkę na samym końcu. Mase wymieszać z jajkiem i sola, doprawić do smaku pieprzem i niewilka ilościa gałki muszkatołowej. Uformować 4 kotlety. Na patelnie wylać tłuszcz, rozgrzać kotlety smażyć najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 10.07.2011 09:59
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak