Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowy z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożone truskawki 50 dag
cukier puder 4 łyżki
białko 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
kremówka
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowy z bitą śmietaną

Zmiksować truskawki z częścią cukru. Żelatynę namoczyć, białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Masę truskawkową połączyć delikatnie z rozpuszczona żelatyną i ubitym białkiem. Na schłodzony mus nałożyć kremówkę ubita z cukrem wanilinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 02.09.2010 08:03
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak