Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup ze śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
ostre papryczki 10
sól 2 łyżki
cukier 25 dag
imbir 1 łyżka
czosnek 1 głowka
ocet 3/4 6%

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup ze śliwek

Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować. pokroić paprykę, imbir i czosnek. Włożyć wszystko do dużego garnka i smazyć tak jak powidła, na małym ogniu, często mieszając. Na około 2 i pół do 3 godzin dodać cukier i ocet. Gotować następnie jeszcze godzinę. Po wystygnięciu zmiksowac wszystko na jednolitą masę. Przełożyć do słoików i pasteryzowac około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak