Ketchup ze śliwek

Ketchup ze śliwek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    2 kg
  • ostre papryczki

    10
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    25 dag
  • imbir

    1 łyżka
  • czosnek

    1 głowka
  • ocet

    3/4 6%
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować. pokroić paprykę, imbir i czosnek. Włożyć wszystko do dużego garnka i smazyć tak jak powidła, na małym ogniu, często mieszając. Na około 2 i pół do 3 godzin dodać cukier i ocet. Gotować następnie jeszcze godzinę. Po wystygnięciu zmiksowac wszystko na jednolitą masę. Przełożyć do słoików i pasteryzowac około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat