Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

KOTLETY WIEPRZOWE 4
pieprz czarny 0,5 łyżeczki
olej 2 łyżki
kurki 250 gram
masło 2 łyżki
sól
sos sojowy 1 łyżka
śmietana 1/8 litra
pietruszka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z kurkami

Naciąć brzegi miesa, żeby nie skręcało się podczas smażenia. Posypać pieprzem i posmarować olejem. Grzyby oczyścić i odsączyc z wody. Masło roztopić na patelni w średniej temp. Grzyby smażyć przez około 2 minuty, Posolić i posypać pieprzem, włożyć do sosjreki i trzymac w cieple. Kotlety posolic i podsmażyć na gorącym tłuszczu 2 minuty z każdej strony. Usmażone przełożyc na ogrzane talerze. Wytopiony sos zmieszać z sosem sojowym, smietana i chwilę gotować. Dodać grzyby i posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak