Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos kaszubski

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
keczup pikantny 1 mały słoiczek
mięso z korpusu
boczek 20 dkg
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos kaszubski

Białą kapustę poszatkować, korpus ugotować i obrać z mięsa. Do wysokiego garnka wrzucić wszystkie składniki i na małym ogniu gotować.
Im dłużej bigos się gotuje tym smaczniejszy. Gotuję go z dobre 4-5 dni po kilka godzin. od czasu do czasu przemieszając.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.12.2013 21:20
pyszności,uwielbiam
plocia 27.09.2013 22:31
Witam i dziękuję za odwiedzenie mojego przepisu.
PaniMISIOWA 07.01.2013 17:29
bardzo apetyczny
Andysz 30.11.2012 16:47
pycha;)
Betka 30.11.2012 16:36
przepyszny;)
smakowita 15.10.2012 21:31
wygląda smakowicie i zgadzam się ,że im częściej odgrzewany jest bigos tym lepszy ma smak
Barbara/zuza22_85 16.03.2012 08:58
pycha
LuKaSz4761 03.11.2011 16:36
super
ma-pl 25.08.2011 16:43
mój kochany bigosik
wolochski 19.07.2011 17:27
super
IlonaAlbertos 01.04.2011 00:43
Ten z grzybkami jest najlepszy.
Jaheira11 18.03.2011 23:55
pyszności
gosia47-47 07.03.2011 18:29
uwielbiam bigos
aredzimska 05.03.2011 13:07
ale mi się zachciało takiego bigosiku :)
pioge7 13.11.2010 09:05
uwielbiam bigos,
Joanna108
Joanna108 08.11.2010 09:51
Jadłam kiedyś podobny w leśniczówce. Do dziś pamiętam ten smak.
Justyna73 27.10.2010 15:38
dobre
Jaheira11 16.09.2010 22:31
ale by się zjadło;)
Katarzyna156 10.09.2010 22:25
super:)
marzencia2007 06.09.2010 16:47
musze powiedziec mamie zeby taki zrobiła bo od paru dni za mna chodzi bigos :D
Ewa111 04.09.2010 10:24
też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak