Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretki kolorowe 4 sztuki
serek homogenizowany 200 g (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Ja do przepisu użyłam: 1 galaretki niebieskiej, 1 galaretki żółtej i 2 galaretek czerwonych. Dodałąm również biszkopty na spód.

Rozpuścić galaretkę niebieską w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Wlać do tortownicy i wstawić do lodówki. Podczas gdy masa tężeje, rozpuścić 1 czerwoną galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody, ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Przelać na zastygniętą masę w formie. Wstawić do lodówki.Tak samo postępujemy z żółtą galaretką i trzecim serkiem. Gdy masa stężeje zalewazmy pozostałą, tężejącą galaretką Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.04.2013 10:09
same pyszności
Smakosz6 30.10.2011 09:22
mnaim
Smakosz6 12.09.2011 13:42
mmmmmmmmmm
Smakosz6 04.09.2011 12:39
mmmmmmmmmm
Smakosz6 28.12.2010 20:26
mniam
ewasylwia 14.12.2010 10:21
pięknie wygląda
MAR3STA 03.11.2010 16:00
świetny
Krzysztof42 14.10.2010 14:59
jaki kolorowy
Izabela28 26.09.2010 12:32
Super wygląda
iwona332 17.09.2010 23:45
super
rosik93 18.06.2010 10:54
Robiłem podobny z truskawkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak