Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding bananowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/4 szklanka
mleko 2,5 szklanka
Duże białka 3 sztuki
Esensja waniliowa 0,5 łyżeczka
gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczka
sól 1/4 łyżeczka
banan 450 gram
Biszkopty 175 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding bananowy

Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni. Prażę kostki biszkoptowe 7 minut, aż zrobię się chrupiące. Wyjmuję je z piekarnika i zmniejszam temperaturę w piekarniku do 180 stopni. Banany rozdrabniam widelcem w dużej misce. Wsypuję ksylitol i starannie mieszam. Ucierając, dodaję także mleko, białka, esensję waniliową, gałkę muszkatołową i sól. Wysypuję grzanki do kwadratowego naczynia żaroodpornego i polewam przecierem bananowym. Piekę 35 minut, aż pudding wyrośnie i się zetnie. Przed podaniem odczekuję, aż ostygnie do temperatury pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 21.05.2011 15:36
super
Magdalena80 13.05.2011 23:07
taki pudding to bym zjadła:)
Patrycja33 02.04.2011 14:13
wygląda pysznie
Krzysztof42 13.10.2010 16:13
ostatnio bardzo smakują mi puddingi
iwona332 22.09.2010 23:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak