Maślaki duszone z pomidorami

Maślaki duszone z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory

    5 sztuk
  • śmietana

    1 szklanka
  • olej

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć, pokroić w paski, a cebulę w drobną kostkę. Cebulę podsmażyć na oleju, nie dopuszczając do zrumienienia. Włożyć do garnka grzyby i cebulę, posolić i dusić na niezbyt mocnym ogniu, aż prawie całkowicie odparuje sok. Dodać wówczas obrane ze skórki i pokrajane w ósemki pomidory. Zagotować i doprawić grzyby śmietaną rozmieszaną z mąką. Jeszcze raz zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat