Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki cielęce pomarańczowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęca sznyclówka 50 dag
masło 5 dag
pomarańcze 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki cielęce pomarańczowe

Z pomarańczy wyciskamy sok i mieszamy z 2 łyżkami wody. Mięso kroimy skośnie w poprzek włókien na 5 cienkich kotletów. Oprószamy je solą, pieprzem i mąką, smażymy na maśle po 4 min z każdej strony, polewając mięso sokiem z pomarańczy. Gdy mięso jest już usmażone na złoty kolor, dodajemy resztę soku i masła i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak