Śledzie w sosie śliwkowym

Śledzie w sosie śliwkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    8 sztuk
  • mrożone śliwki

    30 dag
  • migdały

    10 dag
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • cukier

    1 szczypta
  • cytryna

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety moczymy 2-3 godziny w mleku, zwijamy w rulonik. Migdały obieramy i drobno siekamy. Umyte, wypestkowane śliwki podlewamy 1/2 szklanki wody i rozgotowujemy. Masę śliwkową miksujemy lub przecieramy przez sitko łączymy z olejem i posiekanymi migdałami, doprawiamy do smaku cukrem, solą i sokiem z cytryny. Ruloniki śledziowe układamy na półmisku, polewamy przygotowanym sosem, dekorujemy natką pietruszki i plasterkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat