Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsno-ryżowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 40 dag
ryż 30 dag
jajko 2 sztuki
śmietana 400 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
curry do smaku
kapusta włoska 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsno-ryżowe

Mięso mielimy lub drobno siekamy,mieszamy z dobrze umytym i osączonym ryżem i jajkami,doprawiamy solą,pieprzem i curry.Z masy mięsno-ryżowej formujemy małe kulki.Liście kapusty sparzyć i zawinąć w nie kulki.Kulki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalewamy śmietaną i zapiekamy 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 21.05.2012 19:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak