Ryżowa z pulpetami

Ryżowa z pulpetami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wody

    2-2,5 litra
  • rosołowa

    1 kostka
  • marchewki

    2 sztuki
  • pietruszki

    1 mały korzeń
  • pora

    1 kawalek
  • koncentratu pomidorowego

    2 łyżki
  • śmietany

    1 łyżka
  • mięsa mielonego

    30 dag
  • tartej bułki

    2 łyżki
  • jajka

    1 szt
  • kaszy manny

    1 łyżka
  • cebuli

    1 sztuka
  • pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

    do smaku
  • mąka

    do zagęszczenia
  • ryż

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy. Dodajemy umyte i pokrojone warzywa oraz kostkę rosołową. Do mięsa mielonego dodajemy tartą bułkę, jajko, pokrojoną drobno cebulę, kaszę mannę. Doprawiamy do smaku pieprzem i vegetą. Mięso wyrabiamy. Ręce moczymy w zimnej wodzie i formujemy pulpeciki wielkość dużego orzecha włoskiego. Pulpeciki obtaczamy w mące i wrzucamy do gotującego się rosołu. Dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Gotować 10 - 15 minut. Zupę zaciągnąć śmietaną (ew. łyżką mąki). Ryż gotujemy na sypko. Nakładamy na talerze i zalewamy zupą z pulpetami. Można też ryż dodać do zupy i chwilę pogotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emiliozo

09.09.2011 10:04
swietna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat