Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa z pulpetami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody 2-2,5 litra
rosołowa 1 kostka
marchewki 2 sztuki
pietruszki 1 mały korzeń
pora 1 kawalek
koncentratu pomidorowego 2 łyżki
śmietany 1 łyżka
mięsa mielonego 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
kaszy manny 1 łyżka
cebuli 1 sztuka
pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
mąka do zagęszczenia
ryż 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa z pulpetami

Wodę zagotowujemy. Dodajemy umyte i pokrojone warzywa oraz kostkę rosołową. Do mięsa mielonego dodajemy tartą bułkę, jajko, pokrojoną drobno cebulę, kaszę mannę. Doprawiamy do smaku pieprzem i vegetą. Mięso wyrabiamy. Ręce moczymy w zimnej wodzie i formujemy pulpeciki wielkość dużego orzecha włoskiego. Pulpeciki obtaczamy w mące i wrzucamy do gotującego się rosołu. Dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Gotować 10 - 15 minut. Zupę zaciągnąć śmietaną (ew. łyżką mąki). Ryż gotujemy na sypko. Nakładamy na talerze i zalewamy zupą z pulpetami. Można też ryż dodać do zupy i chwilę pogotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 09.09.2011 10:04
swietna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak